UNSW Built Environment Interior Architecture: Quantum Kids Child Care Learning Centre – Lorita Sylvana Fachri (Interior Arch 09)

21 01 2010

Project: Quantam Kids – Child Care Learning Centre

Client: Susan Chawan – Montessori Works

Site: 376-386 Riley Street, Surry Hills NSW 2010

Lorita Sylvana Fachri, Interior Architecture Grad: lorita.fachri@gmail.com

QUANTAM KIDS Childcare Learning Centre

Create.  Develop.  Reveal.  Education has been considered to be one of the most important opportunities in our lives, and the first six years is crucial to form and shape each individual.  Quantam Kids aims to open the first new world for children to inhabit experience and sense memories that may lead to the subsequently vital implications of the recorded world that is as equally potent as the world of the immediate self.

Interior Collages

Strategically located in the diverse inner-city, Quantam Kids is ideally positioned amongst the cosmopolitan neighbourhood of Surry Hills, which is filled with style-conscious residents and visitors.  Thus, besides generating Australia’s mix of cultures, heritage and entrepreneurial spirit, its locale promotes a positive setting for social interaction and development benefits.

Sectional Elevation

Detail Indoor Staircase

Quantam Kids’ educative child care learning centre is programmed for children to develop their inner-self and creativity through the practice of auto-education.  Inspired by Montessori’s pedagogic system and learning environment, Quantam Kids tends to explore the theories and discoveries of a child’s brain development, as well as each individual child’s needs and freedom to ‘create themselves’ at their own pace.  Design emphasis has been provided in creating safe, functional and encouraging opportunities, interactivity and exploration.  The flexible environment also incorporates a selection for both public and private spaces, which caters for a full range of moods, energy levels and types of social environments.

Library / Play Space

Children Play Space

Conceptually, Quantam Kids portrays the architectural construction of a traditional Japanese verandah, in contrast to its contemporary flexible interior design qualities.  In conjunction with this concept, sensitivity towards the natural setting of the environment is engaged based on its indoor-outdoor spatial experience in correlation to its adjoining landscape.  Overall, besides merely resting on a strong child-oriented perspective, the spirit of the design also takes into consideration the notion of the basic human senses, materials and textures, spatial interaction as well as body awareness, which enhances the interactive learning environment.

New Building Facade, Classrooms

Staff Reception Desk

Detail Reception Desk

Advertisements

Actions

Information

2 responses

12 05 2010
samuel price

do you still publish “my safety calendar”? thank you sam price

30 07 2010
susan

WOW. This is the first article I’ve read since finding this site…and what an article!!! I’m hooked.Great job! This one is an instant classic!

contacts

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: